Over Mij

Wie ben ik

Mijn naam is Paul Clancy en ik kom uit Ierland. Sinds 1999 woon en werk ik in Nederland, in de mooie stad Delft. Ik heb voor aan aantal gerenommeerde internationale bedrijven gewerkt in het verleden (bekijk mijn LinkedIn profiel) en heb in 2007 de stap genomen om voor mijzelf te beginnen als 360Data. Met 360Data help ik bedrijven het meeste uit hun informatie te halen door de zakelijke data te organiseren, op te slaan, te beheren, te bewerken, te analyseren, te beschermen en data uit te wisselen op de meest effectieve en rendabele manier. Mijn moederstaal is Engels maar ik spreek inmiddels ook vloeiend Nederlands.

Mijn primaire technische specialiteit is het Microsoft SQL Server database platform. Ik heb met iedere SQL Server versie gewerkt sinds 1999 en heb mijn eerste Microsoft SQL certificering in 2001 behaald. Ook ontwikkel ik maatwerkoplossingen die gebruik maken van SQL Server databases met ASP.NET voor web applicaties en desktop oplossingen gebaseerd op MS Office.

Wat doe ik

Maatwerk web & desktop applicaties

Ik bouw maatwerk ASP.NET & MS Office applicaties op het moment dat er geen kant-en-klare oplossing bestaat voor de wensen van een bedrijf, of als de beschikbare alternatieven te duur of te onhandig zijn. Deze applicaties worden gebouwd op Microsoft SQL databases om de stabiliteit, de beveiliging en de performance te garanderen. Ook komt dit ten goede aan de beheersbaarheid en scalability van de applicatie.

Mijn aanpak is altijd gefocused op de data; een applicatie is enkel een middel om data in te voeren of te benaderen. De data van een bedrijf en niet de applicatie zelf is tenslotte waar de waarde zich bevindt.

Database analyse, troubleshooting & probleem oplossingen

Moderne data applicaties zijn complexe entiteiten. Het duiden van de bron van problemen – en het oplossen ervan- vraagt om gespecialiseerde vaardigheden en kennis. Sinds 1993 werk ik met allerhande databases & database applicaties, waaronder zeven jaar bij een groot internationaal bedrijf als database administrator/beheerder. Gedurende deze periode was ik verantwoordelijk voor het managen, updaten, analyseren en optimaliseren van grote en gecompliceerde databases en datasets en de systemen waar ze op draaiden.

Interfaces & data uitwisseling

De mogelijkheid om data uit te wisselen is een cruciaal onderdeel van bedrijfsvoering geworden, hetzij van het ene bedrijf naar het andere, of intern tussen eigen systemen. Ik bouw sinds 2003 productie ETL oplossingen gebaseerd op Microsoft SSIS en DTS technologie om data te importeren, bewerken en te exporteren van en naar een breed scala aan data stores en bestandtypes.

Database advies & consultancy

Regelmatig adviseer ik bedrijven over hun gebruik van SQL Server, inclusief beveiliging, beheer, beschikbaarheid, rapportage, data modelling en best practices in deze. Tevens begeleid ik organisaties bij upgrades en adviseer ik over de diverse mogelijkheden van SQL Server en de toepasbaarheid ervan.

Neem contact op

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met mij op . Ik vertel u er graag meer over.

Your data is one of your most important business assets, but are you getting the most value out of it?

Prefer to read this in English?
Click here.

View Paul Clancy's profile on LinkedIn

Op zoek naar mijn BTW nummer, algemene voorwaarden, enz.? Klik hier.